|
Delemat :( |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
marshiaaa
Marta
|
Wys³any: 2010-02-07, 21:30 Delemat :(
|
|
|
| Witam mam problem ucze sie w szkole fryzjreskiej. Chcem pofarbowac wlosy sowjej klience ale mam dylemat. klientka ma 30% siwizny naturalny kolor na poziamie 2 odrost okolo 4 cm . pozaostly porost wlosa to baleyaz srdedniego jasnego blondu rozbiony rozjasniaczem . klientak chce calosc wloswo na kolor jansy blon na pozioamie 8 . i co mam zrobic zmieszac nature i farbe 8.3 w sklai 1>2 nalozyc na 15 min na odrsot i potem na reszte wlsoa . i jaki oksyndant 6%? czy farbobwac odrpst z 9% a reszte z 6% i czy nie beda mi przebijac te pasemk rozjasnieczem czy je tez mam zapigmentowac i zrobisz miesznainie pol na pol . Doradzcie . Farba bedzie firmy Oyster. Dziekuje z gory za pomoc :) |
|
|
|
 |
Gosia Well
Do³±czy³a: 27 Kwi 2007 Posty: 46 Sk±d: KATOWICE
|
Wys³any: 2010-02-08, 09:46 Re: Delemat :(
|
|
|
| marshiaaa napisa³/a: | | Witam mam problem ucze sie w szkole fryzjreskiej. Chcem pofarbowac wlosy sowjej klience ale mam dylemat. klientka ma 30% siwizny naturalny kolor na poziamie 2 odrost okolo 4 cm . pozaostly porost wlosa to baleyaz srdedniego jasnego blondu rozbiony rozjasniaczem . klientak chce calosc wloswo na kolor jansy blon na pozioamie 8 . i co mam zrobic zmieszac nature i farbe 8.3 w sklai 1>2 nalozyc na 15 min na odrsot i potem na reszte wlsoa . i jaki oksyndant 6%? czy farbobwac odrpst z 9% a reszte z 6% i czy nie beda mi przebijac te pasemk rozjasnieczem czy je tez mam zapigmentowac i zrobisz miesznainie pol na pol . Doradzcie . Farba bedzie firmy Oyster. Dziekuje z gory za pomoc :) |
Witaj
Je¿eli dobrze napisa³a¶ ¿e kolor jej w³osów jest na poziomie 2 a chcesz zrobiæ poziom 8
to jest niemo¿liwe! poniewa¿ zawsze wyjdzie przebicie ciemnego w³osa poziomu 2 musisz to zrobiæ na rozja¶niaczu zej¶æ przynajmniej do poziomu 5-6 a potem farba i tutaj masz pewno¶æ ¿e nie bêdziesz mia³a niespodzianki |
|
|
|
 |
marshiaaa
Marta
|
Wys³any: 2010-02-08, 11:33
|
|
|
| czyli polozyc rozjasniacz na odrost az do rudosci a potem polyzc farbe 8.3 na calosc i rozmieszac ja z natura i oksydanetme 6%? |
|
|
|
 |
Gosia Well
Do³±czy³a: 27 Kwi 2007 Posty: 46 Sk±d: KATOWICE
|
Wys³any: 2010-02-08, 13:04
|
|
|
| marshiaaa napisa³/a: | | czyli polozyc rozjasniacz na odrost az do rudosci a potem polyzc farbe 8.3 na calosc i rozmieszac ja z natura i oksydanetme 6%? |
dok³adnie tak
forum fryzjerskie, forum wo³omina |
|
|
|
 |
marshiaaa
Marta
|
Wys³any: 2010-02-08, 16:18
|
|
|
| dziêki wielkie :) |
|
|
|
 |
marshiaaa
Marta
|
Wys³any: 2010-02-14, 00:57
|
|
|
| Gosia a co myslisz o tym zeby nalozyc na calosc po rozjasniaczu sama farbe nature na 8 poziome? |
|
|
|
 |
|
|